Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Kádi 2024

2024-06-14 12:00:00

A KÁDI választás egyik legfontosabb és legkiemelkedőbb része a sportversenysorozat, mely idén is hatalmas izgalmak mellett zajlott.

A kádizó osztályok első körben atlétikában, pontosabban váltófutásban bizonyíthatták rátermettségüket. A vegyes váltó a nagy hőség ellenére sok szurkolót vonzott magával, így az E osztály futhatott be magabiztosan az első helyen a publikum előtt.

Ezen a napon mutathatták meg a tanulók, hogy milyen gyorsan tudnak kötélre mászni, illetve mekkora súllyal tudnak fekvenyomni. A kötélmászást összesített eredményben az N osztály, míg a fekvenyomást a P-sek zsebelték be.

A következő versenynapon a kosárlabda csapatok mérték össze tudásukat. Természetesen ez a verseny is megmozgatta a diákok érdeklődését, és a szurkolótáborokat. A csapatok lelkes küzdelme után végül az A osztály is bezsebelt egy első helyet.

A röplabda volt a harmadik versenynap főszenzációja, mely egy hosszabb versengést és szoros meccseket jelentett a kádizóknak. A nap végén megszületett az első duplázó osztály, ugyanis nagyszerű teljesítménnyel a röplabdát is az A-sok csapata nyerte meg.

Az utolsó versenyszám a várva várt foci volt, ami természetesen mindig presztízskérdés. Rendkívül izgalmas meccseket láthattunk, illetve kiélezett meccseket, melynek a legvégén a sport osztályunk, az E-sek örülhettek leginkább.

A versenysorozat szoros eredménnyel fejeződött be, és legvégül a Benoi vezette A osztály örülhetett, ugyanis az összesített pontok alapján ők nyerték a KÁDI sportokat. Közvetlenül utánuk a második helyen az E osztály, valamint a dobogót érő harmadik helyen az N osztály állt.


A sportok után magára a Kádi választásra, valamint a diáknap eseményeire végül június 13-án került sor.
A résztvevő osztályok már kora reggel megjelentek az iskolánál, hogy az udvar különböző területein felállítsák standjaikat, ahol mindenféle szórakoztató programmal várták a diákságot. Volt óriás felfújható darts foci, póker, különböző nyereményjátékok, csillámos arcfestés, fotóbox, és persze zene minden mennyiségben. Igazi fesztivál hangulat uralkodott a Boronkay udvarán, melyet diákok és tanárok egyaránt élvezhettek.

Ez után került sor a nap legfontosabb eseményére, a kádizó osztályok és jelöltjeik bevonulására. Egy 5 tagú zsűri értékelte a színes és nagyon igényes, ötletes produkciókat, melyekre az osztályok az elmúlt hónapokban készültek. Egyedi öltözetben, vagy éppen jelmezekben adta elő mindenki a saját táncos bevonulását, sokszor az osztályfőnökök részvételével, mely mindig nagy népszerűségnek örvend a diákok körében.

A bemutatók után, amíg a zsűri összesítette az eredményeket, egy igazán rendhagyó sportmérkőzése került sor: egy, a tanárainkból szerveződött röplabda csapat hívta ki egy barátságos meccsre a Kádi sportot megnyerő 11.A osztály csapatát. Nagyon izgalmas volt a küzdelem, szuper hangulat alakult ki a tornateremben.

Végül sor kerülhetett az eredményhirdetésre, kiderült, amire mindenki hónapok óta várt: a 11.N osztály lett az ide győztes, Aba lett a Kádi, nyereményük egy csodálatos és hatalmas csokoládétorta volt. Szerencsére az időjárás is kegyes volt hozzánk ezen a meleg nyári napon, így igazán emlékezetes és jó hangulatú volt az idei diáknap.

Kádi győztes osztály tortával ünnepel